Anna den Broeder (1998)

© Paul Bink
Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met een camera, samen met mijn vader. Hij is dan ook de persoon die mij inspireerde om door te gaan met fotografie. Zo ben ik mijn passie achterna gegaan en studeer ik nu aan de Nederlandse Academie voor Beeldcultuur in Apeldoorn. Met de hbo opleiding toegepaste fotografie en beeldcommunicatie aan de Fotovakschool wil ik mij gaan specialiseren in de documentaire portretten.
 
Ik ben van mening dat onze huidige maatschappij niet eerder zo individualistisch geweest. De essentie van saamhorigheid verdwijnt langzaam uit het straatbeeld.
Ieder mens is zo ontzettend mooi van zichzelf en dat vergeten we nu vaak, doordat de druk vanuit de studie of werk zo hoog is. Daarom wil ik graag de essentie van de mens laten zien in haar schoonheid en in haar onzekere momenten. Dit wil ik gaan doen door de realiteit op beeld te krijgen zoals ik het zie.
 
De fotografen die mij inspireren om mijn doel te behalen zijn Jimmy Nelson, Steve McCurry en Stephan Vanfleteren.
 
“De manier waarop ik naar mensen kijk door de camera: puur, eerlijk en oprecht, zo zou ik willen dat de mensen zichzelf ook zo gaan zien. Ik wil er voor zorgen dat mensen in gaan zien dat ze het waard zijn om gezien te worden en dat het oké is om jezelf kwetsbaar op te stellen. Je bent de perfecte versie van jezelf, het is zoals het is.”.