Anna den Broeder (1998)

Foto: © Marc van Maanen

 

Ik ben opgegroeid in een klein dorp met de naam Nijeveen in Nederland, samen met mijn twee oudere broers, oudere zus en vader en moeder.
Mijn vader is de persoon die mij inspireerde om bezig te gaan met fotografie. Hij is altijd de persoon geweest in de familie die een camera in zijn handen heeft. Uit nieuwsgierigheid naar de camera en fotografie in het algemeen, heb ik hem gevraagd om mij de basis van fotografie te leren en vanaf dat moment zijn mijn vader en ik de personen die alle familie gebeurtenissen vastleggen.
Op dit moment ben ik tweede jaars student op de Fotovakschool: toegepaste fotografie en beeldcommunicatie. Dit is tot op heden de beste keuze die ik heb gemaakt binnen mijn scholing. Mijn passie voor fotografie is groter dan ooit geworden door deze studie. Door deze studie ben ik in de mogelijkheid om mijn droom als professioneel fotograaf echt waar te maken.
“De manier waarop ik naar mensen kijk door de camera: puur, eerlijk en oprecht, zo zou ik willen dat de mensen zichzelf ook zo gaan zien. Ik wil er voor zorgen dat mensen in gaan zien dat ze het waard zijn om gezien te worden en dat het oké is om jezelf kwetsbaar op te stellen. Je bent de perfecte versie van jezelf, het is zoals het is.”
Het doel van mijn opleiding is om documentaire fotograaf te worden, die haar passie voor fotografie gebruikt om maatschappelijke vraagstukken aan de kaak te stellen. De fotografen die mij inspireren om mijn doel te behalen zijn Jimmy Nelson, Steve McCurry en Stephan Vanfleteren.
Ik wil mensen de rauwe realiteit van de wereld waarin wij leven laten zien. De wereld is niet eerder zo verdeeld geweest over onderwerpen zoals armoede, hongersnood en klimaatverandering. De jongeren van nu houden zich liever bezig met een onrealistisch schoonheidsideaal en hoe veel dates je op een avond kunt hebben. Zij realiseren zich niet dat er humanitaire problemen zijn op zowel regionale als mondiale schaal.
Mijn missie is om de wereld een stukje humaner te maken en dichter bij te brengen. Dit begint bij mijn eigen land: Nederland.